Therapie vormen

Energetische therapie

In 2012 ben ik afgestudeerd als energetisch therapeut van een 4 jarige opleiding op hbo niveau. Hier heb ik geleerd om mijn gevoeligheid als paranormaal begaafde gericht in te zetten.

Als je bij me komt met een hulpvraag beginnen we eerst met een anamnese. Dit vraaggesprek zorgt ervoor dat ik een beeld krijg van jou als persoon. Als therapeut kijk ik namelijk holistisch.
Dit wil zeggen dat ik naar jou als geheel kijk, met je hele lijf, je hele omgeving en je hele psyche.

Mijn gevoeligheid helpt me om samen met jou te kijken naar je klacht en om te kijken of we samen kunnen achterhalen wat er achter je klacht zit. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Als we die gevonden hebben dan stel ik in overleg met jou een behandelplan op. Dit behandelplan is erop gericht om jouw zelfhelend vermogen te stimuleren en je zo in je kracht te zetten.

Energetische therapie

Behandelen gebeurd door samen gesprekken te voeren en door handoplegging oftewel magnetiseren. Door mijn handen op je te leggen kan ik de energie die zich in jouw lichaam bevindt sturen.

Mensen komen bij mij met veel diverse klachten. Deze lopen van het verlichten van pijn tot het verminderen van whiplash klachten, maar ook met klachten als niet lekker in je vel zitten tot het samen kijken naar een trauma. Door het brede spectrum van te behandelde klachten kan het zijn dat uw klacht hier niet direct bij staat, maar wel  door mij te behandelen is. Twijfelt u neem dan vrijblijvend contact op.

De vorm energetische therapie wordt, als je aanvullend verzekerd bent, in veel gevallen gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars.

Bloesemremedies

Bloesemremedies

De meeste mensen kennen de bloesemremdies van dr. Bach wel. Toch is hij niet de enige die zulke remedies heeft gemaakt.

Bloesemremedies zijn remedies die de energetische trilling van een bloem, plant of boom in zich op hebben genomen.

Je zal vast weten dat lopen in de natuur goed voor je is en dat het veel mensen rust geeft. Nu heeft niet iedereen de tijd en ruimte om, als men zich niet goed voelt, een paar dagen in de natuur te verblijven. Daarom zijn deze remedies de natuur in een potje. In een consult kijk ik welke remedies er op dat moment bij je passen. Hier maken we dan samen een mengflesje van.

Dit mengflesje neem je mee naar huis. Daar neem je dan dagelijks de voorgeschreven hoeveelheid druppels in. Na een paar weken kom je weer bij me terug en kijken we samen of dat er iets aan je klachten veranderd is. Aan de hand van dit consult kijken we dan of dat je klachten verdwenen zijn,  we nogmaals dezelfde remedies gaan gebruiken of dat we de samenstelling van het flesje aanpassen.

Deze therapie vorm valt niet onder de vergoedingen van de zorgverzekeraars.

Schussler

De Schussler celzouten zijn in de 19e eeuw ontwikkeld door dr Schussler. Hij wilde een vereenvoudigde vorm van homeopathie ontwikkelen. De celzouten ontwikkelde hij op biochemische basis. Dat wil zeggen dat hij keek naar de basisstoffen die er in een lichaam aanwezig zijn. Met zijn celzouten wilde hij het lichaam ondersteunen bij de opname van deze basisstoffen.

Veel klachten kunnen verlicht worden  door de werking van het lichaam goed te ondersteunen. Zo kan je hooikoorts verlichten, ontspanning bevorderen, maar ook zorgen dat je lichaam sneller hersteld na ziekte.

Deze therapie valt niet onder de vergoedingen van de zorgverzekeraars.

Oor- en lichaamskaarsen

Oor- en lichaamskaarsen

Oorkaarsen worden al decennia lang gebruikt door de Hopi indianen in Noord Amerika. Zij gebruiken deze om kwade gedachten uit je hoofd te halen en ziekten mee te genezen.

Ik zet deze kaarsen vooral in bij ontstekingen. Een kaars zorgt er in zo’n geval voor dat het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat de ontsteking in de meeste gevallen korter duurt en minder heftig wordt.

Deze therapie valt niet onder de vergoedingen door de zorgverzekeraars.